Czas przygotowania 15 minut.
Czas oczekiwania na obiadek 30 minut.Jak we dwoje bedzie szybciej:)
Skladniki:
Rybka filety lub blok moze byc zamrozona
Groszek mrozony
Kilka pieczarek
Kawalek zoltego sera do starcia
4-5 lyzki masla ev margaryny
2-3 lyzki maki
1/2-1 szklanki mleka
Koperek do "posypki"
Ziemniaczki na mos.
Nastaw piekarnik na 200 stopni.Konrad niech obierze zimniaki:)i pieczarki Przygotuj beszamel.
W srednim garnku rozpusc maslo ev margaryne, wsyp make, mieszajac dodawaj powoli mleko. Zagoruj na malym ogniu caly czas mieszajac. Jezeli ryba jest mrozona rekomenduje gesciejszy beszamel.Dopraw sos wg uznania pieprzem i sola.Podsmaz pieczarki na patelni.
Posolona rybe uluz w zaroodpornym naczyniu,na nich pieczarki, wokol posyp zamrozonym zielonym groszkiem, zalej beszamelem.Wstaw rybe do piekarnika na 30 min oraz wstaw zimniaki. Pare minut przed koncem czasu posyp rybe startym serem.Posyp wszystko koperkiem na talerzu. Smacznego.
Ps. Orginal babci Haliny jest chyba bardziej skomplikowany oraz z dupkami rakowymi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz