czwartek, 14 stycznia 2010
Köttbullar
Czas wykonania:30 minut plus czas pieczenia.
Skladniki:
* mielone najlepiej mieszne 1kg
* 2 jajka
* spora cebula
* bulka tarta
* pare lyzek smietany slodkiej
* przyprawy (rekomendowana lyzeczka kordemumy)
* pare lyzek plynnej lub rozpuszczonej margaryny
Wstaw piekarnika na 200 stopni.
Wyrobic mieso z podanych skladnikow (cebule zetrzec na tarce na najmniejszych oczkach)formowac kulki miesne ( zwilzajac mocno rece) ukladac bezporednio na blache wylozona papierem do pieczenia." Skropic margaryna. Piec okolo 25 minut,poruszajac od czasu do czasu, aby sie obrumienily ze wszystkich stron. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jakich przypraw jeszcze używasz do tej potrawy?
OdpowiedzUsuń